Gumball 3000 – 2012

I dag drar årets upplaga bilrallyt Gumball 3000 igång. Ett tävling för sköningar, riktignar och andra spännande persoligheter. Det kostar en stadig slant att delta dock det finns inget störe krav på ekepaget. Men valet av fordon brukar avspegal sig i statusen av plånboken.


Där egentligen inte en tävling i form av ”först över mållinjen”, utan den som är bäst på att ha ”Spirit of the Gumball” vilket gåt till det ekepage som har roligast och överlever resan mott alla odds. Rallyt har genom åren haft mycket kända sköningar. Mindre kända rikingar och en hel del kändisar, musikartister och skådespelare som deltagigt på ett eller annat sätt.

2012 är Gumball återigen i USA och det bli en klassisk ”sea to shining sea” race. Starten går i New York och målet är Los Angeles. Från New York åker dom upp en snabbis till Toronto. Sedan ned till Indianapolis. Lämpligt nog så är det Indy 500 just de dagar Gumball kommer vara där. Indy 500 är utan konkurrans det största årliga motorfest 400000 pesroner på läktarna och miljoner framför TVen. Samma dag går Monacos GP, som tillsammas med Indy 500 och LeMens 24 timmars, räknas till Triple Crown of Motorsport. Efter det tvådagars stoppet är det vidare till Kansas City, vidare till New Mexico och därifrån till Las Vegas. För att avslutas det hela med en klassisk målgång i Los Angeles.


Den svenska närvaron i rallyt har varit i form av sköningarna Erik & Mackan, samt Jon Olsson som även kan gå under katigorin sköningar även om han är mest känd som en av världens bästa freestyle åkare. I år är det klart att Jon ska delta för tredje gången. I år kör han en Audi R8. Om Erik & Mackan ska delta är inte klart. Jag kommer återkomma till denna händels.

Det här inlägget postades i Bilar, Sköna Profiler och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *